<
A
A
Lohikäärmeongelma

Prinssi Henrik laskeutui alas parlamenttitalon portaita ja huokasi. Oli tämä yhtä kokouksesta toiseen juoksemista! Ennen vanhaan prinssit taistelivat uljaasti lohikäärmeitä vastaan ja pelastivat pulaan joutuneita prinsessoja. Nykyään istuttiin kokouksissa ja allekirjoitettiin papereita. Henrik heitti salkkunsa auton takapenkille ja istuutui itse ratin taakse. Niinpä niin. Taas suoraan seuraavaan kokoukseen. Saisipa edes hiukan jännitystä elämäänsä! Vaikka yhden lohikäärmeen, jota vastaan taistella.
Keskustassa oli ruuhkaa, niin prinssi päätti kiertää pientä sivutietä pitkin. Hän puikkelehti autollaan muutamasta risteyksestä ja pääsi syrjäiselle tielle, jossa ei ollut lainkaan muuta liikennettä. No niin, nyt alkoi matkanteko sujua. Prinssi muisteli juuri mielessään seuraavan kokouksen esityslistaa, kun auton katolta kuului tömähdys. Mikä ihme se oli? Orava? Ei taatusti, jotakin paljon isompaa. Prinssi vilkaisi taustapeiliin. Auton takaikkunan peitti iso, vihreä, suomuinen häntä. Mitä ihmettä?!? Prinssi katsoi eteenpäin ja huomasi tuijottavansa silmiin isoa lohikäärmettä. Lohikäärme istui auton katolla ja kurkotteli kaulaansa nähdäkseen auton sisään. Prinssi jarrutti rajusti ja pysäytti auton. Lohikäärme ei hievahtanutkaan. Mitä pitää tehdä, jos auton katolla kököttää lohikäärme? Henrik kaiveli taskustaan kännykän. Hän voisi soittaa isälleen kuninkaalle. Hän voisi soittaa hätänumeroon. Hän voisi soittaa lohikäärmeenpoistofirmaan, jos sellaisia oli. Prinssi katsoi kännykkäänsä. Akku oli aivan tyhjä! Kännykällä ei voisi soittaa minnekään. Henrik pisti kännykän takaisin taskuunsa ja katsoi lohikäärmettä. Lohikäärme katsoi takaisin ja puhalsi samassa suustaan ison tulenlieskan. Onneksi auton tuulilasi pysäytti sen. No, tähänkään ei voinut jäädä, eikä prinssi uskaltanut nousta autosta. Eihän hänellä ollut miekkaakaan. Ja jos olisikin ollut, Henrik ei ollut varma, olisiko hän uskaltanut taistella lohikäärmettä vastaan. Sehän syöksi tulta! Niinpä prinssi käynnisti auton ja jatkoi matkaa, kun ei muutakaan keksinyt. Lohikäärme kökötti tiukasti kyydissä. Henrik koetti lisätä nopeutta. Jospa lohikäärme silloin tipahtaisi kyydistä? Mutta ei lohikäärmeestä niin helpolla eroon päästy. Se vain painoi kyntensä tiukemmin auton kattoon. Silloin prinssi näki risteyksessä kyltin: ”Junarata. Varokaa matalaa tunnelia.” Prinssi kääntyi heti sinne. Kun radan ali menevä tunneli lähestyi, prinssi koetti kiinnittää lohikäärmeen huomion, että se ei huomaisi lähestyvää vaaraa. Miten kiinnitetään auton katolla istuvan lohikäärmeen huomio? Prinssi koputti ikkunaan. Ei vaikutusta. Prinssi tööttäsi. Ei vaikutusta. Sitten prinssi pisti autoradion täysille. Lohikäärme kääntyi kiinnostuneena katsomaan auton sisälle, kun se kuuli musiikkia. Samassa auto sujahti junaradan alittavaan tunneliin. Lohikäärme ei huomannut varoa, vaan se löi päänsä tunnelin kattoon ja tipahti kyydistä. Prinssi Henrik kiihdytti vauhtia ja ajoi pakoon sillä aikaa, kun pökertynyt lohikäärme selvitteli päätään. Lohikäärmeen päästessä jaloilleen auto oli jo kadonnut näkyvistä. Lohikäärme lensi harmissaan tiehensä.
Prinssi saapui hiukan myöhässä seuraavaan kokoukseen. Sisään tullessaan hän sanoi: ”Anteeksi, kun myöhästyin. Minulla oli vähän lohikäärmeongelmia.”

Kirjoittanut Päivi Honkakoski


Kysymyksiä
Mikä ongelma prinssi Henrikillä oli?
Miten prinssi ratkaisi ongelman?
Mitä sinä olisit tehnyt, jos auton katolla istuisi lohikäärme?
Onko lohikäärmeitä oikeasti olemassa?
Mitä tarkoittaa sana ”satuolento”?
Mitä muita satuolentoja tiedät, mitä on usein saduissa, mutta mitä ei ole olemassa oikeasti?
Minkä satuolennon sinä haluaisit tavata?


Tehtävä
Piirrä lohikäärme istumassa auton katolla