<
A
A
Yksinäinen jättiläinen

Olipa kerran jättiläinen nimeltä Täystuho. Se oli valtavan suuri ja niin ruma, että ihmiset juoksivat kirkuen karkuun sen nähdessään. Täystuhon jalat olivat suuret kuin rekka-autot. Pää ylsi kerrostalon katon korkeudelle. Käsiinsä se olisi helposti voinut ottaa kaksi autoa ja jonglöörata niillä. Kaikki pelkäsivät Täystuhoa. Minne tahansa hirmuinen jätti saapui, se koetettiin heti ajaa pois.
Täystuho inhosi nimeään. Se inhosi myös kokoaan. Se inhosi sitä, että kaikki juoksivat aina kirkuen karkuun, kun se tuli paikalle. Jättiläinen oli oikeasti hyvin lempeäluontoinen ja kammoksui kaikkea väkivaltaa. Se oli hyvin, hyvin yksinäinen jättiläinen.
Eräänä päivänä Täystuho oli kuljeksimassa polulla ja ihailemassa kevään ensimmäisiä kukkia. Silloin se kuuli jostakin itkua. Kuka siellä itki? Ääni kuului metsän reunasta. Lempeä jättiläinen hiipi lähemmäs niin hiljaa, kuin nyt muutaman tonnin painoinen jättiläinen voi hiipiä. Se työnsi kammottavan ruman naamansa puun takaa ja kurkkasi. Erään puun juurella seisoi pieni poika itkemässä. Poika, jonka nimi oli Teemu, oli sunnilleen Täystuhon pikkusormen mittainen. "Miksi sinä itket?" Täystuho kysyi. "Minun kissani Nöpö kiipesi tuonne puuhun, eikä pääse alas!" poika vaikeroi. Sitten poika katsoi, kuka oli puhunut. Täystuho odotti, että poika ryntäisi ulvoen pakoon, niin kuin kaikki muutkin. Mutta ei. Teemu katsoi hurjan pitkää jättiläistä. Sitten hän katsoi hurjan korkeaa puuta, mihin kissa oli kiivennyt. "Hei! Sinähän olet niin pitkä, että saat otettua Nöpön alas puusta, etkö saakin?" poika hihkaisi ilahtuneena. Jättiläinen katsoi puuta. Siinähän se kissa nökötti puunoksalla ihan hänen nenänsä edessä. Täystuho otti kissan hellävaraisesti peukalonsa ja etusormensa väliin ja laski se Teemun syliin. Poika otti kissan riemuiten vastaan. "Kiitos!" Teemu sanoi, "Mikä sinun nimesi muuten on?" "Minun nimeni on Täystuho", jättiläinen vastai empien, "Mutta minä en pidä siitä nimestä", se lisäsi kiireesti. "No, voinko minä sanoa sinua sitten vaikka Timpaksi?" Teemu kysyi ja rapsutti kissaa sylissään. "Joo", jättiläinen vastasi mielissään. "Leikkisitkö minun kanssani?" Teemu kysyi. "JOO!" jättiläinen vastasi iloisena. Nyt se ei enää ollut yksinäinen jättiläinen nimeltä Täystuho. Se oli Timppa, ja sillä oli ystävä!

Kirjoittanut Päivi Honkakoski


Kysymyksiä
Miksi kaikki ihmiset pelkäsivät jättiläistä?
Mitä tarkoittaa ennakkoluulo?
Miltä jättiläisestä mahtoi tuntua, kun kun kukaan ei halunnut olla sen kanssa?
Mitä sinä voisit tehdä, jos näet, että joku jää aina yksin?


Tehtävä
Piirrä jättiläinen pelastamassa kissaa puusta