<
A
A
Prinssille morsian

Prinsessa Veronicaa harmitti. Isä oli luvannut hänet jonkun kaukaisen maan prinssille, joka oli kosinut häntä kirjeellä. Kirjeellä! Ei ollut edes vaivautunut itse paikalle. ”Miksi sinä niin teit?” Veronica kysyi kiukkuisena isältään kuninkaalta. ”Koska kaikki prinssit pakenevat paikalta heti, kun tutustuvat sinuun”, vanha kuningas huokaisi. Veronica tiesi, että se oli totta. Prinsessa oli kyllä upean kaunis leiskuvan punaisine hiuksineen ja vihreine silmineen. Mutta hän ei ollut kaino, nöyrä ja tottelevainen. Prinssien kanssa puhuessaan hän ei vain nyökkäillyt myöntyväisenä, vaan väitti kiivaasti vastaan, jos oli eri mieltä. Yllättävän moni prinssi oli täysi idiootti, Veronica oli huomannut. Edellisen prinssin sänkyyn hän oli vienyt ison sammakon, koska ei pitänyt prinssistä. Tätä ei ollutkaan löytynyt linnan vierashuoneesta enää seuraavana aamuna.
Prinssi Richardia harmitti. Isä oli kosinut hänelle puolisoksi jonkun kaukaisen maan prinsessan kirjeellä. Kirjeellä! Hän ei ollut edes nähnyt prinsessaa. ”Entä jos prinsessa on ruma vanha kääkkä, jolla on syylä leuassa ja joka on tyhmä kuin tatti?” ”Silti sinä menet naimisiin hänen kanssaan!” isä kuningas jyrähti, ”Sitä paitsi prinsessa Veronica on kuuluisa kauneudestaan.” ”Miksi hän ei sitten ole jo naimisissa?” prinssi kysyi. Siihen kuningas ei osannut vastata.
Sitten saapui kauheita uutisia. Prinsessa Veronicaa kuljettava laiva oli ajanut karille Lohikäärmesaaren edustalla! Prinssi Richard lähti kiireesti omalla laivalla pelastamaan prinsessaa seurueineen. Heti hypätessään laivasta saarelle prinssi löysi ison, monipäisen lohikäärmeen ahdistelemassa kaunista punatukkaista neitoa. Prinssi vetäisi miekkansa esiin ja hyökkäsi urheasti pedon kimppuun. Hurjan taistelun tiimellyksessä prinssi kuitenkin kompastui ja pudotti miekkansa, joka liukui ulottumattomiin kivenkoloon. Prinssi vetäisi sen sijaan veitsen vyöltään ja jatkoi taistelua. Hetken kuluttua hän tajusi, että punatukkainen neito oli ottanut miekan kivenkolosta ja taisteli nyt hänen rinnallaan. Yksin kumpikaan heistä ei olisi pärjännyt isolle ja ilkeälle lohikäärmeelle. Mutta yhdessä he voittivat pedon, joka pakeni Lohikäärmesaaren metsän uumeniin. Uupuneet taistelijat kääntyivät toistensa puoleen. ”Minä olen prinssi Richard”, prinssi esittäytyi. Hänen hämmästyksekseen neito heläytti sointuvan naurun ja sanoi: ”Siinä tapauksessa minä olen sinun morsiamesi, olen prinsessa Veronica.” Nuoret katsoivat toisiaan hymyillen. ”Tuletko vaimokseni?” prinssi kysyi. ”No, se asia lienee jo sovittu kirjeitse, käsitin”, Veronica vastasi. ”Tiedän, mutta haluaisin kuulla oman mielipiteesi”, prinssi sanoi. ”No”, Veronica sanoi, ”Minä en ole koskaan kaivannut prinssiä, joka tappaa lohikäärmeen puolestani…vaan sellaisen, jonka kanssa voin yhdessä taistella lohikäärmeitä vastaan. Tulen vaimoksesi.” Ja niin prinssi ja prinsessa menivät naimisiin ja he elivät onnellisina yhdessä hurjan ja seikkailujentäyteisen elämän.

Kirjoittanut Päivi Honkakoski


Kysymyksiä
Miksi prinsessa Veronica oli vihainen isälleen kuninkaalle?
Miksi prinssi Richard oli vihainen omalle isälleen?
Mitä tapahtui prinsessaa kuljettavalle laivalle?
Veronica ja Richard eivät kumpikaan yksin olisi pärjänneet lohikäärmeelle, mutta yhdessä he voittivat sen. Tiedätkö, mitä tarkoittaa sana ”yhteistyö”?
Missä muissa asioissa voi tehdä yhteistyötä, paitsi lohikäärmeitä vastaan taistellessa?


Tehtävä
Piirrä prinsessa Veronica ja prinssi Richard taistelemassa yhdessä hurjaa monipäistä lohikäärmettä vastaan